wiskunde

Info

Met filmpjes op mijn youtube-kanaal toon ik je de rekenregels die je voor wiskunde in het tweede middelbaar leert en zou moeten beheersen.
Vaak maak ik opdelingen per regel en toon ik je meerdere voorbeelden; zet de video op pauze om eerst zelf de oefening op te lossen.

Hieronder zie je per hoofdstuk een video met wat uitleg; als je alle rekenregels en video's van dat hoofdstuk wilt zien, moet je doorklikken naar die pagina natuurlijk.

Veel plezier!

VERGELIJKINGEN
In het filmpje hiernaast zie je de eerste oplossingsvorm om vergelijkingen op te lossen. Op de pagina van vergelijkingen toon ik je de drie vormen telkens apart uitgelegd met voorbeelden; ook heb ik een verdiepingsmethode toegevoegd om vergelijkingen op te lossen door de opgave noemervrij te maken.

Ga hier naar de pagina voor alle vergelijkingen.

VRAAGSTUKKEN
In het filmpje hiernaast toon ik je hoe je tijdsvraagstukken best benadert en oplost met een vergelijking. We maken een tabel en in de tweede kolom schrijven we in symbolen de eerste komom aangepast aan de nieuwe tijd.

Er zijn drie varianten van vraagstukken oplossen in het tweede middelbaar. Ik toon ze je alle drie op de pagina van vraagstukken.
Ik maak een opdeling in: letterlijke vraagstukken, tijdsvraagstukken en waardevraagstukken.

Ga hier naar de pagina voor alle vraagstukken.

MACHTEN
Een macht is een kortere notatie van een vermenigvuldiging maar wat gebeurt er als de exponenten negatief worden? Er bestaan ook rekenregels voor bewerkingen met machten. In vijf filmpjes overloop ik alle regels, leid ik ze af uit de definitie, en toon ik je in voorbeelden hoe je het best praktisch te werk gaat.

Ga hier naar de pagina voor alle machten.