Scandinavië

In 2014 zocht ik op een online forum een reisgezel voor een weekje zon-zee in het zuiden. Onverwacht belandde ik in een groepje dat naar Noorwegen wilde gaan hiken: mijn allereerste keer: een ongelofelijke ervaring, waar ik elk jaar terug naar uitkijk!

Ik ben inmiddels al zes opeenvolgende jaren geweest. De parken Hardangervidda en Jotunheimen in Noorwegen heb ik achter de rug (nou ja al eens aangedaan, want ze zijn gigantisch groot dat je ze nooit volledig achter de rug kunt hebben) en in Zweden ben ik zowel gaan hiken als twee keer gaan kanovaren telkens met wildkamperen.

bus trein vliegtuig

Ik reis steeds met openbaar vervoer. Met het goedkopere Ryanair tot daar, bussen en treinen tot het gewenste gebied!
Het gaat allemaal heel eenvoudig in Noorwegen.

Hardangervidda 1

Mijn allereerste reis: Hardangervidda in 2014 voor een week. Geweldige ervaring en gestart ten noorden het park (Finse) en dan zuidwestwaarts gewandeld tot einde Kinsarvik.

online kaarten

Ik gebruik de website http://ut.no om mijn wandelingen, kampeerplaatsen en meer uit te zoeken en voor te bereiden. Zeer handige website, gratis, in het Noors, maar je raakt er wel aan uit. En een voorbeeld voor andere landen!

Jotunheimen 1

Een ander park in de zomer van 2016: Jotunheimen: het natuurgebied van de reuzen: de allerhoogste bergtoppen bevinden zich hier, en jawel, ik heb de hoogste beklommen op hikingdag 1 :-) Dit blog is volledig afgewerkt! Veel lees- en kijkplezier!

Hardangervidda 2

Tweede jaar dat ik Scandivanië aandeed; nu regelde ik zelf de bestemming en zocht medereizigers via een forum. Dit keer zou het opnieuw starten zijn in het noorden, Finse, en nu zuidwaarts wandelen, maar liefst 220 km !

Zweden 1

In 2017 wilde ik richting Scandinavië. Na drie jaren Noorwegen dacht ik eens een totaal ander landschap in Zweden aan te doen, met kanotocht van meerdere dagen, hiking enkel met gps en daarna een bewegwijzerd trail.

Jotunheimen 2

De allerhoogste bergtoppen aandoen, met een groep nog nooit zo groot geweest: 5 personen. Jotunheimen stond in 2018 op de zomerplanning en jawel alweer prachtige landschappen en ervaringen meegemaakt.

Zweden 2

In 2019 is het opnieuw Zweden geworden met dit keer 10 volle dagen kanovaren op de meren en rustige stromen. Geen hiking dit jaar, enkel rustig peddelen en genieten van een eland.